Аваков: Надзвичайний стан зараз не потрібен

Аваков: Надзвичайний стан зараз не потрібен

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що для забезпечення карантину цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, а введення надзвичайного стану зараз не потрібне.

Про це повідомляє МВС у Facebook.

"Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом", - заявив Аваков.

Очільник МВС додав, що "для забезпечення карантину нам цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє в Києві та інших містах".

Як повідомлялося, за даними МОЗ, в Україні станом на 13.00. 24 березня зафіксовано 97 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Читайте також: Шмигаль поки не бачить необхідності запроваджувати в Україні надзвичайний стан

У зв'язку з коронавірусом Кабінет міністрів вже запровадив режим надзвичайної ситуації, зокрема, у Києві, Київській області, Чернівецькій, Тернопільській, Житомирській, Донецькій, Черкаській, Дніпропетровській, Івано-Франківській.

Нагадаємо: режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-