Уряд встановив режим надзвичайної ситуації у Києві та двох областях

Уряд встановив режим надзвичайної ситуації у Києві та двох областях

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації у Дніпропетровській, Івано-Франківській областях та місті Києві.

Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні уряду у п’ятницю, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Уряд встановив режим надзвичайної ситуації в м. Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях", - написав він.

Глава уряду додав, що відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Шмигаль також зауважив, що жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням Covid-19.

Читайте також: Разумков не бачить необхідності уповноважувати Президента вводити надзвичайний стан

Як повідомлялося, в Україні станом 20 березня МОЗ підтвердив 26 випадків Covid-19, з них 3 летальні. Зокрема, коронавірусна хвороба зафіксована: у Чернівецькій області - 15 випадків (1 летальний, 1 людина одужала), Житомирській області - 2 випадки (1 летальний), Київській області - 2 випадки, Донецькій області - 1 випадок, Дніпропетровській області - 2 випадки, Івано-Франківські області - 1 випадок (летальний), у м. Києві - 3 випадки.

Читайте також: СБУ спростовує низку фейків про коронавірус

Раніше уряд запровадив надзвичайну ситуацію у Чернівецькій та Житомирській областях.

Режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-