Потураєв в ОБСЄ застеріг від ядерної катастрофи на Донбасі

Потураєв в ОБСЄ застеріг від ядерної катастрофи на Донбасі

Укрінформ
Російська окупаційна адміністрація на Донбасі затопила шахту, в якій у часи СРСР проводилося випробування ядерної зброї, і тепер радіоактивні води шахти загрожують всьому регіону.

Про це заявив голова делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ Микита Потураєв у своєму виступі на засідання Парламентської Асамблеї у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Деякі шахти в регіоні були навмисно затоплені. Ситуація на цих шахтах може вийти з-під контролю у будь-який момент. І тут я б наголосив на одній деталі: у 1970-х роках Радянський Союз в одній з донецьких шахт проводив випробування ядерної зброї. Тепер ця шахта заповнена радіоактивною водою", - заявив український депутат.

Читайте також: Затоплення шахти на Донбасі загрожує екологічною катастрофою — Волинець

Він додав, що всі, звичайно, розуміють, що РФ "турбується про мову на Донбасі". "Але вона не переживає про своїх власних громадян у Ростовській області, які можуть отруїтися радіоактивною водою з цієї донецької шахти", - заявив Потураєв.

Депутат додав, що Україна особливо стурбована ситуацією навколо цієї шахти, "оскільки це може стати для усієї Європи новою ядерною катастрофою в Донецькій області".

Читайте також: Австрія в ОБСЄ назвала ситуацію на Донбасі найбільшим викликом у регіоні

При цьому, російська окупаційна влада забороняє доступ експертам для оцінки ситуації.

Голова української делегації наголосив, що на Донбасі вже відбувається екологічна катастрофа, що спричинено російською агресією. "Ми закликаємо усі країни-учасниці ОБСЄ здійснити тиск на РФ, щоб примусити її припинити агресію проти України. З боку України ми будемо продовжувати зусилля з принесення миру на Донбас", - заявив Потураєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-