Берлін засуджує ескалацію на Донбасі і хоче ретельного розслідування

Берлін засуджує ескалацію на Донбасі і хоче ретельного розслідування

Укрінформ
Офіційний Берлін засуджує порушення режиму припинення вогню на Донбасі та закликає до ретельного розслідування зіткнення 18 лютого.

Про це заявила на брифінгу 19 лютого в Берліні представниця уряду ФРН Ульріке Деммер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нові інциденти, які знову забрали людські життя, повинні бути розслідувані незалежним органом, з цією метою Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна отримати безперешкодний доступ. Перешкоджання роботі місії, за яке переважно відповідальні сепаратисти, має бути припинено", - сказала Деммер.

Уряд ФРН, за словами його представниці, засуджує нове порушення режиму тиші на сході Україні та наполегливо закликає до його дотримання та повного виконання Мінських домовленостей.

Деммер зазначила, що Берлін і Париж працюють над тим, щоб Мінський процес продовжувався. Робота не припиняється на рівні радників щодо "кроків по важливих окремих питаннях" з метою виконання рішень паризького саміту, заявила вона, додавши, що до них відносяться, зокрема, режим припинення вогню та створення подальших зон розведення техніки та військ. Що стосується домовленості про проведення наступного саміту через 4 місяці після грудневого, який буде присвячений питанням створення безпекових і політичних умов, зокрема, проведення місцевих виборів, то дату такого засідання Берлін назвати що поки не може, сказала Деммер.

Водночас офіційна представниця МЗС Марія Адебар заявила, що Німеччина не має власних даних про деталі порушення режиму припинення вогню, тому не може прокоментувати нещодавні слова українського Президента про "російські війська". Вона також підкреслила, що німецька сторона закликає "обидві сторони" проявити стриманість та дотримуватися режиму припинення вогню.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: комітет ВР збереться у закритому режимі

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний, Попасна. Один український військовий загинув, п'ятеро поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-