"12 кроків" знову з'явилися на сайті Мюнхенської конференції

Укрінформ
План "Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні", оприлюднений 14 лютого, знову з'явився на сайті Мюнхенської безпекової конференції.

Зазначається, що серед підписантів плану - голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер.

Як повідомлялося, 14 лютого керівництво Мюнхенської конференції оприлюднило заяву, про те, що не визнає "Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні" офіційним документом. Підкреслювалося, що документ є приватною ініціативою, і його було видалено з офіційного сайту конференції.

Читайте також: Ішингер прокоментував заяву про "12 кроків до миру на Донбасі"

Раніше три європейські неурядові організації, включаючи авторитетну Мюнхенську безпекову конференцію, у співпраці з Російською радою міжнародних справ, оприлюднили документ за назвою "Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні".

Цей документ по суті має на меті відновлення співпраці Заходу з Росією без деокупації Криму та без виконання вимог України щодо Донбасу. Він пропонує, зокрема, поступове зняття санкцій з Росії, зближення РФ із Євросоюзом. Також планом пропонується запуск "всеукраїнського загальнонаціонального діалогу" щодо визначення нової ідентичності України, який врахує погляди сусідніх країн, включаючи Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-