Зеленський і Орбан можуть зустрітися навесні, але є умова

Зеленський і Орбан можуть зустрітися навесні, але є умова

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан можуть зустрітися навесні, якщо заплановане на березень засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва пройде успішно.

Про це заявив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петер Сіярто під час спільної з віцепрем'єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо засідання міжурядової комісії пройде з успіхом, тоді це відкриє шлях також для зустрічі ще навесні Прем’єр-міністра Угорщини Орбана і Президента Зеленського”, - сказав Сіярто.

Він зауважив, що засідання міжурядової комісії заплановане на березень у Будапешті.

Глава МЗС зазначив, що угорська сторона очікує за результатами засідання цієї комісії домовитися про побудову ще одного контрольно-пропускного пункту на кордоні, про використання кредитної лінії на 50 млн доларів, які Угорщина виділяє на інфраструктурні проєкти в Україні, і досягти домовленостей у галузі сільського господарства та охорони здоров’я.

Читайте також: Угорщина ухвалила нову стратегію нацбезпеки

Крім того, у ході засідання, за його словами, Угорщина пране досягти результатів у переговорах про визнання дипломів двох країн.

“Ми бажаємо Закарпаття зробити історією успіху. Ми готові продовжити нашу програму щодо розвитку економіки на Закарпатті і готові й надалі надавати допомогу навчальним, освітянським, культурним організаціям Закарпаття”, - підкреслив глава МЗС Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-