Пристайко і Помпео домовилися про поглиблення стратегічного партнерства України та США

Пристайко і Помпео домовилися про поглиблення стратегічного партнерства України та США

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко і Держсекретар США Майк Помпео провели у Києві конструктивну зустріч, під час якої було підтверджено налаштованість сторін на поглиблення стратегічного партнерства.

Про це повідомила у Twitter речниця МЗС Катерина Зеленко.

"Дуже конструктивна зустріч міністра закордонних справ України Вадима Пристайка з Державним секретарем США Майком Помпео у Києві", - написала Зеленко.

Вона поінформувала, що сторони обговорили подальше поглиблення стратегічного партнерства США та України, просування військово-економічного співробітництва та посилення двопартійної підтримки США в Україні.

Читайте також: Зеленський сьогодні зустрінеться з Помпео

Пристайко подякував Помпео за чіткі та потужні меседжі щодо непохитності підтримки України Сполученими Штатами у протидії російській агресії, відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності, посиленні обороноздатності та проведенні критично важливих реформ.

Водночас у пресслужбі МЗС Україниповідомили, що порядок денний зустрічі віч-на-віч Помпео і Пристайка, а також у складі делегацій охопив питання двосторонньої політичної та практичної взаємодії між Україною та США.

"Головна увага під час переговорів приділена, зокрема, скоординованим діям України та США на міжнародній арені з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, практичній співпраці у безпековій сфері, а також підтриманню активного двостороннього діалогу на усіх рівнях у рамках існуючих форматів українсько-американського стратегічного партнерства", - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті Пристайко висловив глибоку вдячність адміністрації та Конгресу США за системну підтримку і розширення практичної допомоги Україні. Він наголосив, що Україна є партнером США у справі підтримання міжнародної безпеки та зацікавлена у залученні стратегічних американських інвестицій у військово-технічній, енергетичній та інших галузях.

"Майк Помпео під час переговорів запевнив у повній підтримці України Сполученими Штатами у справі припинення агресії Росії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у повному обсязі, практичним підтвердженням чому стало запровадження Сполученими Штатами Америки 29 січня пакету додаткових санкцій, які стосуються дій окремих фізичних осіб та компаній у Криму. Поряд із цим американська сторона особливий наголос зробила на важливості збереження високої динаміки та результативності реформ в Україні", - поінформували у МЗС України.

За підсумками переговорів сторони домовилися продовжити взаємодію в міжнародних організаціях і підтримувати контакти з усіх питань двостороннього порядку денного практичного співробітництва.

Як повідомляв Укрінформ, Помпео перебуває з дводенним візитом у Києві, щоб висловити підтримку США суверенітету України і обговорити з Президентом Володимиром Зеленським питання європейської безпеки.

На 12-у годину запланована зустріч Президента України та Державного секретаря США з представниками ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-