Посол Британії анонсує візові перемовини з Україною через рік

Посол Британії анонсує візові перемовини з Україною через рік

Укрінформ
Візові переговори між Україною та Великою Британією будуть продовжені через рік.

Про це посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс розповіла в ранковому телеефірі, повідомляє ТСН.

Вона нагадала, що Президент України Володимир Зеленський продовжив безвізовий режим для британців на 1 рік.

"Коли ми підійдемо до кінця цього періоду, то ми тоді маємо вести переговори про двосторонню угоду (щодо віз – ред.) з Україною і будемо вирішувати ці питання. Потім будемо проводити переговори - і торгівельні, й інші - з українським урядом. Але це буде пізніше", - зазначила дипломат.

Читайте також: Зеленський запровадив тимчасовий безвіз для громадян Британії

За її словами, Президент України видав відповідний указ через те, що Британія більше не буде членом Європейського Союзу, тоді як міжнародні угоди досі лишатимуться чинними.

"Питання безвізу – це не політичне питання, це питання безпеки кордонів. А безпека кордонів – це причина, чому Велика Британія не брала участі у Шенгенській угоді. І ця політика не змінилася. Після того як ми вийдемо з ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Тобто, не буде змін: якщо ви будете їхати у Британію з України, то вам потрібно буде отримати візу", - підкреслила Сіммонс.

Як повідомлялося, у ніч із 31 січня на 1 лютого Велика Британія офіційно вийде з Європейського Союзу. До кінця року між ними триватиме перехідний період.

Україна наразі має безвізовий режим із Європейським Союзом, однак Лондон мав право на власну візову політику в межах ЄС, тому українцям потрібна віза для в’їзду до Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-