Болтон підтвердив, що Трамп затримав допомогу Україні через справу Байдена – NYT

Болтон підтвердив, що Трамп затримав допомогу Україні через справу Байдена – NYT

Укрінформ
Експомічник Трампа з питань національної безпеки Болтон підтвердив, що глава Білого дому особисто пов'язував призупинення оборонної допомоги Україні з розслідуванням проти Байдена.

Про це повідомляє The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів Джона Болтона.

"Президент Трамп у серпні сказав своєму (на той час – ред.) раднику з питань національної безпеки, що він має намір надалі заморожувати $391 млн оборонної допомоги Україні, поки українська влада не допоможе з розслідуванням проти демократів, включно з Байденом", - зазначає видання із посиланням на джерела, які розкрили зміст майбутньої книжки ексрадника Трампа.

Як зазначається, Болтон показав свій рукопис близьким соратникам, а також, згідно з чинною процедурою, надіслав копію в Білий дім для попереднього перегляду.

Читайте також: Трамп не зустрівся із Зеленським у Польщі через "справу Байдена" - Парнас

"На десятках сторінках Болтон розповів про те, як пов'язана з Україною справа розвивалася протягом кількох місяців, поки він не пішов з Білого дому у вересні. Він описав не лише особисту зневагу президента (Трампа - ред.) до України, а й нові подробиці про те, як високопосадовці кабінету Трампа публічно намагалися ухилитися від участі в цьому", - зазначається в матеріалі.

Власне, зауважує NYT, чорновий варіант книжки являє собою те, що Болтон міг би сказати на слуханнях у судовому процесі з імпічменту Трампа в Сенаті США. І це явно підірве ключові позиції захисту американського лідера.

Читайте також: Республіканці не дозволили демократам заслухати Болтона у справі імпічменту Трампа

З огляду на це, зазначається в статті, Білий дім може затягнути процес перевірки рукопису перед публікацією, або виключити найнезручніші для президента уривки.

Як повідомлялося, державний секретар США Майк Помпео, колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон та міністр оборони Марк Еспер безуспішно переконували президента Трампа не затримувати надання військової допомоги Україні. На їхню думку, це суперечило американським інтересам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-