Республіканці не дозволили демократам заслухати Болтона у справі імпічменту Трампа

Республіканці не дозволили демократам заслухати Болтона у справі імпічменту Трампа

Укрінформ
Республіканська більшість у Сенаті США провалила поправку демократів щодо проведення слухань з ексрадником президента з питань нацбезпеки Джоном Болтоном, який свого часу розкритикував тиск кабінету Трампа на Україну.

Можливість виступу Болтона в Сенаті була однією з головних інтриг голосування по процедурі подальших слухань з імпічменту президента США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Голоси сенаторів, які наразі виконують роль присяжних у судовому процесі над главою Білого дому, розділилися щодо слухань Болтона за партійною лінією – 53 проти 47 законодавців не на користь демократів.

Сам Болтон на початку січня заявив, що готовий виступити на слуханнях у верхній палаті Конгресу США.

Це вже була восьма правка від Демократичної партії до регламенту слухань, яку відхилила республіканська більшість. Попередні сім стосувалися надання для розгляду в Сенаті документів, пов'язаних з припиненням оборонної допомоги Україні з Білого дому, Державного департаменту, Адміністративно-бюджетного управління й Міністерства оборони США. Крім того, правки демократів передбачали проведення слухань з в.о. глави адміністрації Білого дому Міком Малевні, а також двома чиновниками адміністрації – Робертом Блером і Майклом Даффі, які були задіяні в процесі припинення допомоги для України. Ще одна пропозиція передбачала представлення доказів у процесі імпічменту, зібраних під час інших слухань у Конгресі США.

Читайте також: Імпічмент Трампа: республіканцям не вдається прискорити процес у Сенаті

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у верхній палаті американського Конгресу почалися перші слухання по справі імпічменту президента США, які стосувалися затвердження регламенту для проведення процесу загалом. Демократи вимагають проведення слухань з додатковими свідками по справі припинення Білим домом оборонної допомоги Україні. Республіканці відхиляють всі ініціативи Демократичної партії США, намагаючись захистити свого президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-