Катастрофа Boeing 737: глави МЗС п'яти країн зустрінуться у Лондоні

Катастрофа Boeing 737: глави МЗС п'яти країн зустрінуться у Лондоні

Укрінформ
Міністри закордонних справ п’яти країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі літака “МАУ” в Тегерані 8 січня, незабаром проведуть зустріч у Лондоні.

Про це заявив український міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє CNN.

“Через дві доби я побачуся у Лондоні, у нас відбудеться зустріч з п'ятьма міністрами закордонних справ країн, які горюють (у зв'язку з авіакатастрофою “МАУ” в Тегерані - ред.)”, - сказав він.

Пристайко також додав, що під час цієї зустрічі міністри обговорять як країни діятимуть окремо і спільно, які кроки були зроблені для притягнення винних до відповідальності і яким чином країни зможуть допомогти постраждалим родинам.

Зазначається, що український міністр не назвав країни, чиї міністри будуть на зустрічі, але ймовірно йдеться про Велику Британію, Канаду, Німеччину, Швецію та Україну.

Читайте також: МЗС Британії викликало посла Ірану через затримання глави своєї дипмісії

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака.

Натомість американські ЗМІ з посиланням на офіційних представників США повідомляли, що в український літак, найімовірніше, влучила ракета з виробленої в РФ ракетної системи "Тор-М1".

Уранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з аеропорту, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли як ворожий об'єкт.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у відеозверненні заявив, що Кабінет міністрів України виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-