Не давала віз для свідків: Джуліані пояснив, чому наполягав на звільненні Йованович

Не давала віз для свідків: Джуліані пояснив, чому наполягав на звільненні Йованович

Укрінформ
Особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані вважає, що президент США «активно підтримує» його зусилля щодо пошуку компромату на демократів в Україні.

Про це Джуліані завив у інтерв’ю CNN.

«Під час поїздки в Україну на початку грудня Джуліані, за його словами, зібрав докази масштабної змови проти зусиль його і Трампа щодо розкриття фактів багаторічної корупції, - повідомляє CN. - Передусім у корупцію втягнуті внутрішньополітичні суперники Трампа, зокрема Джо Байден та Гілларі Клінтон».

«Якщо ви вважаєте, що ми захищаємося, то це не так», - сказав Джуліані.

В інтерв’ю він заявив, що експосол США в Україні Марі Йованович, яка була відкликана з посади й свідчила у справі імпічменту в Конгресі, дала неправдиві свідчення і має бути звинувачена в перешкоджанні правосуддю. Проте відмовився надати конкретні докази цього.

Читайте також: Джуліані зізнався, що хотів прибрати Йованович з посади посла США в Україні

Джуліані зізнався, що наполягав на її звільненні, оскільки вона втручалася в його роботу зі збору компромату на демократів, не давала американських віз для свідків з України, зокрема колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Читайте також: У Демпартії США прокоментували заяви Джуліані про візит в Україну

Коментуючи повідомлення про те, що генеральний прокурор США Вільям Барр розчарований активністю Джуліані зі збору фактів, Джуліані заявив: «Я не чув цього від Президента. Гадаю, якби Білл Барр справді скаржився на мене, президент Трамп сказав би мені про це. І спільні друзі казали мені, що це неправда».

Як повідомляв Укрінформ, Джуліані оприлюднив матеріали, зібрані ним в Україні 4-6 грудня. Під час поїздки, де він зустрічався з колишніми генпрокурорами України Юрієм Луценком і Віктором Шокіним, депутатами Олександром Дубінським та Андрієм Деркачем, колишнім працівником посольства України у США Андрієм Теліженком та іншими особами.

Сам Джуліані пояснив, що бере участь у зйомках документального серіалу, який має спростувати звинувачення демократів на адресу Дональда Трампа. Після поїздки до України він заявив, що зібрав дуже багато корисної інформації, аби захистити президента США від імпічменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-