Разумков обговорив із прем’єром Грузії реформи та захист прав на окупованих територіях

Разумков обговорив із прем’єром Грузії реформи та захист прав на окупованих територіях

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Ґіоргі Ґахаріа обговорив подальшу активізацію співпраці між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

“Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч з Прем’єр-міністром Грузії Ґіоргі Ґахаріа. Під час зустрічі вони обговорили питання подальшої активізації співпраці між країнами та перспективи розвитку дипломатичних платформ, членами яких є Україна і Грузія”, - йдеться у повідомленні.

Разумков також підкреслив, що Україну і Грузію об’єднують історія, прагнення та цінності. Водночас, спільними є і проблеми, такі як боротьба за територіальну цілісність і суверенітет.

Разумков обговорив із прем’єром Грузії реформи та захист прав на окупованих територіях/Фото:: пресслужба ВР

Як повідомляє пресслужба Апарату ВР, Дмитро Разумков наголосив, що взаємодію між країнами необхідно розвивати як на рівні парламентів, так і за іншими напрямами. Одним із дієвих і ефективних механізмів співпраці, за його словами, є парламентські групи дружби.

Разумков також закликав представників Грузії діяти спільно у питаннях захисту територіальної цілісності і суверенітету України й інших держав, щодо яких здійснюється агресія. Голова ВР зазначив, що необхідно активізувати роботу міжнародних об’єднань, таких як ГУАМ, МПА «Україна-Молдова-Грузія» та Східного партнерства.

Читайте також: Мультимодальні перевезення між країнами ГУАМ прискорять рух товарів - Криклій

За словами Разумкова, це дозволить вийти на інші формати та зробити діяльність організацій більш конструктивною.

“Голова Верховної Ради підтримав пропозицію Прем’єр-міністра Грузії щодо зміцнення контактів та обміну досвідом у питаннях проведення реформ. Він також акцентував увагу на пріоритетності забезпечення прав людини, у тому числі – на окупованих територіях, і запевнив Прем'єр-міністра Ґахаріа у необхідності підтримки з боку парламенту озвучених під час зустрічі пропозицій”, - повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Читайте також: Естонія буде порушувати тему України на форумі Радбезу ООН — Кальюлайд

Прем’єр-міністр Грузії у свою чергу запросив Голову Верховної Ради відвідати Грузію з офіційним візитом та повідомив про створення ще однієї «основи для розвитку братніх, дружніх відносин з Україною» - стратегічної ради високого рівня.

«Впевнений, що в цьому напрямі ми зможемо зробити ефективні кроки разом. Це саме той формат для наших народів і держав, який буде об’єднувати», - сказав Ґахаріа.

Як зазначають у пресслужбі, Ґахаріа запевнив у готовності й надалі підтримувати український народ та запропонував створити коаліцію за розвиток без агресії для захисту базових інтересів країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-