Зеленський сказав, що хоче привезти з

Зеленський сказав, що хоче привезти з "нормандського саміту"

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що Франція та Німеччина підтримають Україну на зустрічі лідерів "нормандського формату", та готовий робити все для привернення їх на українську сторону, якщо щось піде не так.

Про це Зеленський заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже хочу вірити, що і Німеччина і Франція будуть нас підтримувати. А якщо щось піде не так, то я зроблю все, щоб вони були на нашій стороні", - сказав президент, додавши, що вірить у підтримку Європою України, "бо ми праві".

Водночас він нагадав, що планує говорити в Парижі про конкретну кількість бранців та конкретні дати для обміну.

Крім того, стосовно питання припинення вогню Зеленський зауважив, що хоче отримати розуміння, хто за те буде відповідальний.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що у Парижі віч-на-віч зустрінеться з Путіним

"Я хочу повернутись із конкретними речами, з конкретним результатом", - зазначив глава держави.

Зеленський запевнив, що в України "дуже сильна позиція".

"Хочу привезти з "Нормандії" розуміння і відчуття, що дійсно всі хочуть поступово закінчити цю трагічну війну. Я це зможу точно зрозуміти за столом", - додав Президент.

Як повідомили у пресслужбі глави держави, Зеленський також підкреслив, що Україна виконує всі свої зобов’язання. Так, відбулося розведення сил і засобів на трьох ділянках, погоджено текст "формули Штайнмаєра", яка буде імплементована в закон про особливий статус Донбасу.

"Для мене найголовніше не з чим я поїду, а результат – з чим я повернуся додому, в рідну Україну… Тому я хочу точно розуміти, що якщо ми йдемо за Мінськом: обмін – скільки людей ми можемо повернути додому і коли. Друге питання: якщо припинення вогню – хто за це відповідальний, не тільки ОБСЄ", – зазначив Президент.

Як повідомлялося, зустріч лідерів країн "нормандського формату" запланована на 9 грудня у Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-