Комітет Ради підтримав проєкт заяви щодо ПДЧ

Комітет Ради підтримав проєкт заяви щодо ПДЧ

Документ
Укрінформ
Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендував Верховній Раді ухвалити проєкт заяви до країн-членів НАТО щодо надання Україні плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

Про це повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Facebook.

"Комітет підтримав ініційовану ЄС ("Європейською солідарністю", – ред.) і Петром Порошенком заяву до країн НАТО щодо надання Україні ПДЧ (у редакції комітету, тобто, з певними правками)", – зазначила політик.

Водночас "Європейська солідарність" пропонує, щоб Верховна Рада прийняла цю заяву вже 3 грудня, відразу після завершення розгляду законопроєкту про Державне бюро розслідувань.

"Позитивний висновок МЗС на ініціативу ЄС щодо активізації наших зусиль і апеляції до партнерів по НАТО для отримання ПДЧ руйнують маніпуляції деяких урядовців, що начебто опозиція вимагала подати ще одну заявку на ПДЧ. Звичайно, мова йде не про ще одну заявку, а про звернення до наших партнерів, підтвердження наших намірів і чіткого публічного заклику не блокувати нам ПДЧ, а надати", – уточнила вона.

Читайте також: У “Слузі народу” хочуть внести зміни до Регламенту Ради

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко повідомив, що їхня політсила підготувала проєкт заяви Верховної Ради щодо Плану дій щодо членства в НАТО і пропонує уповноважити керівництво держави підписати звернення з цього приводу до грудневого саміту НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-