Разумков запевняє, що “слуги народу” не отримують доплат

Разумков запевняє, що “слуги народу” не отримують доплат

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спростував інформацію про наявність доплат, які отримують у парламенті депутати від “Слуги народу”.

Про це він заявив у інтерв'ю “Українській правді”.

“Ні, немає. Я думаю, якщо б були такі факти, вони б (депутати від СН – ред.) звернулися в правоохоронні органи. Це так потрібно зробити... Люди отримують зарплату – люди за неї працюють. Не влаштовує зарплата – будь ласка, до побачення”, – відповів спікер на запитання про наявність додаткових доплат у фракції.

Водночас він заперечив і те, що такі доплати пропонувалися йому особисто.

“Ні, на цій посаді мені ніхто нічого не приходив і не пропонував”, – сказав політик.

При цьому, коментуючи заяву колишньої членкині фракції “Слуга народу” Анни Скороход про те, що депутатам нібито доплачують по 5 тис. дол. США, Разумков акцентував на необхідності повідомляти про такі факти, передусім, правоохоронним органам.

“По-перше, треба зрозуміти, хто це робив. По-друге, я прибічник того, щоб не в ЗМІ про це казати, а звернутися до НАБУ, правоохоронних органів та дати цю інформацію. Це буде корисно і правильно”, – зауважив політик.

Читайте також: Разумков каже, що із Зеленським його познайомив Баканов

Окрім того, говорячи про зарплату депутатів, Разумков висловив думку про те, що “з часом треба буде змінювати це”.

“Дивіться, не можна казати про зарплату в 40 тисяч гривень, 35 тисяч – 40 тисяч гривень у державі, де середня заробітна плата, там, 10 тисяч гривень, "замала"... Вона невелика, враховуючи ті спокуси, які можуть з'являтися в народного депутата. Для того, щоб людина фахово й ефективно працювала, треба робити дві речі: давати нормальну мотивацію – а це зарплата в тому числі; а друге – контролювати, щоб у людини не виникало спокуси залізти в бюджет, залізти в якісь корупційні схеми тощо”, – пояснив Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-