Маас відвідає лінію розмежування на Донбасі, Харків і Київ

Маас відвідає лінію розмежування на Донбасі, Харків і Київ

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у ході дводенного візиту в Україну 18-19 листопада побуває в столиці та на Донбасі.

Про деталі програми в понеділок на брифінгу в Берліні розповів представник німецького міністерства Крістофер Бургер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні міністр Маас відправляється в Україну. В другій половині дня він вирушить у Харків, завтра з ранку – на лінію розмежування ", - розповів Бургер.

Він зазначив, що після успішних кроків по розведенню сил у різних пунктах на сході України, йдеться про те, які подальші конкретні кроки можна буде схвалити під час грудневого саміту в "нормандському форматі" та реалізувати.

Читайте також: У Путіна підтверджують, що “нормандська зустріч” відбудеться 9 грудня - росЗМІ

Візит також має засвідчити солідарність і підтримку українському уряду, який показав волю та мужність і намагається виконати свої зобов’язаня. За словами Бургера, федеральний уряд вітає це та прагне надати підтримку.

Після відвідання лінії розмежування ( за даними Укрінформу, це буде міст у Станиці Луганській) Маас попрямує до Києва, де проведе переговори з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, поінформував Бургер.

Читайте також: Прем'єр Чехії та глава МЗС Німеччини їдуть в Україну

Дипломат звернув увагу на те, що після 5 років конфлікту останніми тижнями вперше з’явилися ознаки зрушення, досягнуто суттєвих покращень в окремих пунктах для людей на Сході. Партнери по Нормандській четвірці хочуть скористатися цим моментом. Бургер нагадав, що метою саміту є виконання Мінських угод, узгодження наступних конкретні кроків у цьому напрямку. Відвідання Сходу німецьким міністром слугуватиме саме цілі підготовки цієї зустрічі, адже Маас хоче на власні очі подивитися на те, як проходить процес розведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-