Чотири фракції вимагають обрати нового голову комітету ВР замість Яременка

Чотири фракції вимагають обрати нового голову комітету ВР замість Яременка

Укрінформ
Фракції «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос» та «Опозиційна платформа - За життя» вимагають призначити нового голову Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Спільну заяву від чотирьох фракцій з трибуни парламенту озвучила депутат від «Європейської солідарності» Марія Іонова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вкотре звертаємося до фракції більшості і наполегливо висловлюємо позицію про те, що є такий вислів, що кожна людина, обрана народом, коли починає думати, що вона обрана Богом, то у неї починаються нелегкі часи. На жаль, у нашого Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва зараз такі нелегкі часи. Щодо нещодавнього ганебного скандалу з головою комітету Богданом Яременком, нам скажімо так складно було уявити, що він як колишній дипломат продовжить очолювати цей комітет і бути частиною зовнішньої політики найвищого законодавчого органу України на міжнародній арені. На вимогу фракцій «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос» та «Опозиційна платформа - За життя» після заяви про звільнення пан Яременко вчора знову головував на комітеті і продовжував поводитися та розмовляти в дуже хамській манері. Вимагаємо, щоб його або тимчасово замінив на посаді перший заступник - це пан Немиря (член фракції «Батьківщина» Григорій Немиря - ред.), або фракція більшості обрала нового голову комітету», - зазначила Іонова.

При цьому вона наголосила, що зовнішня політика - «цей той фронт, де ми щосекунди маємо боротися, тому що досі не є зрозумілою позиція України у відносинах з ПАРЄ, досі ми не розуміємо координації дій щодо протидії «Північному потоку-2». За словами депутата, досі не до кінця роз’ясненою залишається позиція держави щодо Мінського процесу та координації з міжнародними лідерами у протидії державі-агресору.

Читайте також: Не лише Яременко: Арахамія анонсує ще кілька ротацій у комітетах ВР

«Тому очевидно, що зовнішня політика слабшає, а Путін це безсумнівно як відчуває, так і використовує. Так не може бути. Ми, всі чотири фракції, вимагаємо обрати нового голову комітету, який знаходитиме можливості для зустрічей з нашими міжнародними партнерами, щоб єднатися проти агресора, а не гратися та читати моралі журналістам», - додала Іонова.

Як повідомляв Укрінформ, раніше один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на яких народний депутат Яременко переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

Читайте також: На посаду Яременка в комітеті ВР є чотири претенденти

1 листопада фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликали керівництво Ради порушити питання доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету через скандал довкола нього. Цього ж дня Яременко написав заяву про складення повноважень голови Комітету з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

За регламентом, у разі відкликання голови комітету, нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-