У ЦВК сказали, коли зможуть зареєструвати В'ятровича депутатом

У ЦВК сказали, коли зможуть зареєструвати В'ятровича депутатом

Укрінформ
ЦВК після отримання подання від ВР про дострокове припинення повноважень матиме шість днів для визнання обраним народним депутатом наступного у партійному виборчому списку кандидата, станом на вечір вівторка такого подання не надходило.

Про це розповів голова ЦВК Олег Діденко у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наскільки мені відомо, подання ще не надходило. Є певна процедура проходження документів у самій Верховній Раді - там усе має бути оформлено, підписано, направлено до ЦВК. Центральна виборча комісія протягом шести днів з моменту отримання про дострокове припинення повноважень народного депутата визнає обраним народним депутатом наступного кандидата за черговістю у списку”, - зазначив він.

Після визнання обраним, за словами Діденка, кандидат має право подати документи для реєстрації народним депутатом або ж не подавати їх, тим самим відмовитися від набуття депутатських повноважень.

Крім того, голова ЦВК зауважив, що черговий у списку кандидат може подати заяву про відмову від балотування та про виключення з виборчого списку. Діденко підкреслив, що у раді відмови наступного за черговістю кандидати набувати депутатських повноважень обраним депутатом визнається наступний у списку кандидат.

Читайте також: В'ятрович стане депутатом замість Луценко, яка склала мандат

Як повідомлялося, 12 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народним депутатом Іриною Луценко (фракція "Європейської солідарності"). Вона подала відповідну заяву ще 4 листопада, пояснивши своє рішення станом здоров’я.

Відповідно до виборчого списку "ЄС", її місце у парламенті мала посісти Наталія Бойко (№24 списку). Проте, як повідомила співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко, Бойко "ухвалила рішення не брати мандат".

У вівторок увечері Наталія Бойко, яка мала пройти у Верховну Раду за виборчим списком "Євросолідарності" замість Ірини Луценко, пояснила свою відмову від депутатського мандата наміром продовжувати реформи в енергетичній сфері.

Читайте також: В "ЄС" пояснили, чому депутатом став саме В’ятрович

Таким чином, новим депутатом від "Євросолідарності" має стати колишній голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович (№25 у списку партії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-