Президент Литви:

Президент Литви: "Формула Штайнмаєра" сприятливіша для РФ, ніж для України

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає закладений у "формулі Штайнмаєра" план вигіднішим для Росії, ніж для України.

Про це Науседа заявив під час візиту в Гельсінкі на спільній з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо прес-конференції, передає Delfi.

"З "формулою Штайнмаєра" все добре, однак, на мій погляд, вона сприятливіша для Росії, а не для України. Хтось чинить сильний тиск на український уряд, щоб якось домовитися з російською стороною і піти на поступки, проте ми не бачимо жодних поступок з російської сторони", - заявив президент Литви.

Також він додав, що діалог з Москвою стане можливим, тільки якщо Росія змінить свою поведінку.

Читайте також: “Формула Штайнмаєра" є лише пропозицією, як рухатись далі — посол ФРН в Естонії

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 1 листопада заявив, що Україна, Франція і Німеччина готові до саміту "нормандської четвірки", але Росія не хоче прогресу з цього питання.

За словами Пристайка, дата зустрічі залежить від російської сторони, оскільки Україна виконує досягнуті домовленості, які включають узгодження "формули Штайнмаєра" і розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Читайте також: Путін переносить “нормандський саміт", аби пресувати Україну - Клімкін

В Україні інформація про те, що керівництво країни погодило "формулу Штайнмаєра" викликала хвилю протестів. Зокрема, сформувався "Рух опору капітуляції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-