Генерал США сказав, що саме допоможе стримати Росію від

Генерал США сказав, що саме допоможе стримати Росію від "жахливого рішення"

Ексклюзив
Укрінформ
У Сполучених Штатах впевнені, що в майбутньому на Україну чекає членство у НАТО.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Укрінформу в кулуарах Львівського безпекового форуму висловив генерал-лейтенант американської армії у відставці Бен Годжес.

"Щодо членства у НАТО, то ми хочемо, аби це трапилося, я не знаю коли, але з часом це буде. Тому важливою складовою безпеки є міцні двосторонні відносини між Україною та США, Румунією, Туреччиною, Грузією", - сказав Годжес.

Він закликав Україну "завжди робити все можливе для самозахисту". "Україні важливо тісно співпрацювати із двома сусідами: Грузією та Румунією - над покращенням збору розвідувальних даних, раннього попередження, співпраці військово-морських сил. Подібне допоможе стримати Росію від ухвалення жахливого рішення", - зазначив генерал-лейтенант, коментуючи слова ексглави МЗС Павла Клімкіна про можливий напад на Україну з півдня.

Читайте також: Генерал Годжес прокоментував заяву Клімкіна про "напад РФ на Південь"

Як повідомляв Укрінформ, ексміністр закордонних справ України Клімкін 31 жовтня заявив, що "абсолютно впевнений" у військовому ударі Росії по півдню України.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк, однак, спростував цю інформацію. "Нам дуже цікаво, звідки у пана Клімкіна такі дані. Якщо він може донести їх до нашої розвідки, ми будемо дуже вдячні. Ми постійно моніторимо ситуацію з того боку: як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях. Наразі у нас такої інформації немає", - запевнив міністр. Він наголосив, що ЗСУ готові до будь-яких сценаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-