Уряд планує досягти за п'ять років критеріїв членства у НАТО - Кулеба

Уряд планує досягти за п'ять років критеріїв членства у НАТО - Кулеба

Фото
Укрінформ
Україна зробила свій вибір - це членство в НАТО.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Одесі.

“Україна зробила свій вибір - це членство в НАТО. Альянс у 2008 році також зробив свій вибір, коли на саміті в Бухаресті вирішив, що Україна стане членом НАТО. Ми виходимо з того, що це рішення буде виконане. Уряд, який я представляю, є першим урядом, який чітко закріпив у Програмі своєї діяльності ціль — досягнути за п'ять років відповідності критеріям членства в Альянсі”, - сказав Кулеба.

Брифінг Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Він підкреслив, що Україна має крок за кроком пройти цей шлях разом з колегами з НАТО, використовуючи всі наявні інструменти.

Різні оцінки громадської думки, додав віцепрем’єр, показують одну і ту саму тенденцію - поступове зростання підтримки євроатлантичної інтеграції в Україні.

Читайте також: Питання чорноморської безпеки – тема цьогорічного візиту НАТО в Україну

“Переконаний, що це вже не просто природна реакція українців на агресію Росії, а усвідомлене рішення”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Одесі з офіційним візитом перебуває генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він відвідав морський порт, куди 29 жовтня зайшли чотири мінних тральщики НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-