Зеленський про

Зеленський про "нормандську зустріч": Вирішувати питання потрібно, дивлячись в очі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що зустріч лідерів країн нормандського формату важлива, оскільки питання треба вирішувати не в телефонних розмовах, а дивлячись один одному в очі.

Про це він заявив під час виступу на Форумі єдності в Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Саме тому сьогодні такими важливими є мінський процес та зустріч у нормандському форматі — вона має відбутися, і ми маємо вирішувати усі питання не в телефонних розмовах, а дивлячись один одному в очі, щоб припинити війну та повернути наші українські території”, - сказав Зеленський.

Він вкотре наголосив, що закінчити війну та повернути усі українські території можливо єдиним шляхом — дипломатією і санкційним тиском.

“Нам потрібен мир на наших умовах, для цього в України має бути сильна позиція. Вона можлива у разі збереження санкцій”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Про особливий статус Донбасу можна буде говорити після "нормандської зустрічі" - Разумков

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що попередню дату зустрічі лідерів країн нормандського формату вже визначено, однак наразі ще не всі сторони на неї погодилися. Міністр розраховує, що зустріч відбудеться до кінця наступного місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-