Україна в ООН закликала негайно звільнити Асєєва

Україна в ООН закликала негайно звільнити Асєєва

Заява
Укрінформ
Україна засудила в ООН ув'язнення окупаційною владою в Донецьку журналіста Станіслава Асєєва та виступила з вимогою звільнити його - негайно й без жодних умов.

Відповідну заяву оприлюднив на засіданні Третього комітету ГА ООН посол з особливих доручень МЗС України Олег Герасименко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Попри звільнення Росією 35 українців, у тому числі Олега Сенцова й Володимира Балуха, Кремль продовжує вперто ігнорувати заклики міжнародних організацій, політичних лідерів та громадянського суспільства звільнити решту українців, позбавлених волі за політично вмотивованими звинуваченнями", - зазначив дипломат.

Більше того, підкреслив він, російська окупаційна влада на українській території продовжує засуджувати до ув'язнення громадян України за їхні переконання.

Читайте також: ЄC закликає негайно звільнити журналіста Асєєва

"Свобода переконань та їх вільного висловлення перебуває там (на окупованих територіях - ред.) під особливою загрозою, її фактично не існує. Лише кілька днів тому український журналіст Станіслав Асєєв був засуджений російською окупаційною адміністрацією в Донецьку до 15 років позбавлення волі", - констатував представник України.

Герасименко наголосив, що українська сторона "засуджує це рішення й вимагає негайного та безумовного звільнення журналіста Асєєва".

Читайте також: Лінкявічус: Ув'язнення Асєєва - кричуща атака на вільні ЗМІ

Автор шпальт для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу повідомлялося про його зникнення, два тижні про нього нічого не було відомо. Згодом у "ДНР" визнали, що затримали Асєєва та звинуватили його у "шпигунстві на користь України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-