ПА НАТО відхилила суперечливу доповідь про санкції проти Росії після зауважень України

ПА НАТО відхилила суперечливу доповідь про санкції проти Росії після зауважень України

Оновлено
Укрінформ
Вперше за 22 роки Парламентська асамблея НАТО відхилила найбільш суперечливу доповідь про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів на підставі зауважень української делегації.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби партії “Слуга народу”.

«Ми наполягаємо на подовженні санкцій проти Росії, тому що це дієвий інструмент тиску на країну-агресора. Санкції мають накопичувальний ефект, вони обов’язково зіграють свою важливу роль щодо зміни режиму Путіна. В майбутньому це відкриє шлях до повернення окупованих Криму та Донбасу в Україну», – наголосив під час свого виступу на Парламентській асамблеї НАТО голова української делегації, народний депутат фракції «Слуга Народу» Єгор Чернєв.

За словами Чернєва, після виступу України більшість країн-членів НАТО проголосувало проти доповіді.

“Щойно відхилили найбільш спірну доповідь (“2019 – економічні санкції як засіб зовнішньої політики”, яка була представлена на розгляд Парламентської Асамблеї НАТО представником Норвегії Кристіаном Тубрінг-Гєдде - ред.) цьогорічної Парламентської асамблеї НАТО про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів! В цілому доповідь була в тональності послаблення і дуже точкового їх застосування. Що, звісно, нас не влаштовувало”, - написав політик у Facebook.

Читайте також: Пристайко розповів, яких кроків Україна очікує від Росії на Донбасі

Він заявляє, що “це вперше за щонайменше 22 роки”.

Проект доповіді “2019 – економічні санкції як засіб зовнішньої політики”, представлений на розгляд Парламентської Асамблеї НАТО представником Норвегії Кристіаном Тубрінг-Гєдде (Christian Tybring-Gjedde), зокрема, містить положення про те, що санкції проти Росії, застосовані США і Євросоюзом після початку російської агресії проти України та анексії, “не принесли результату”, бо не змінили поведінку Росії, а їхнє застосування не сприяє “лібералізації російської економіки та російського суспільства”. При цьому, дії Росії автор намагався представити як “реакцію” РФ на її неприйняття демократичних перетворень в Україні, ігноруючи той факт, що анексія Криму та агресія на Донбасі стали кричущими проявами порушення міжнародного права та всіх міжнародних зобов’язань самої Росії.

Як відомо, у Лондоні з 11 жовтня відбуваються щорічні збори Парламентської Асамблеї НАТО. Головними питаннями порядку денного зборів визначено розвиток подій в Україні і навколо неї, а також ситуація в Ірані та Афганістані.

У ПА НАТО 12 жовтня заявили, що для більшої ефективності санкції мають зосередитися на еліті, яка відповідальна за небажані політичні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-