Україні з Росією треба говорити насамперед про свої кордони — Умеров

Україні з Росією треба говорити насамперед про свої кордони — Умеров

Укрінформ
Колишній політв’язень, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що перемовини з Росією українська влада має вести не тільки про повернення політв’язнів, а й про відновлення своїх кордонів.

Про це він сказав у Чернігові на пресконференції з нагоди проведення в місті правозахисної акції "В’язні Кремля", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна повинна турбуватися не тільки про політичних в’язнів, полонених та заарештованих, а й перейматися і займатися поверненням територій України, говорити не про лінії розмежування, а про кордони. Тому що політичних в’язнів Росія набере іще, і Путін знову володітиме фондом для обміну", - зазначив Умеров.

На його переконання, відновлення територіальної цілісності України є першочерговим завданням української влади і повинно стати "точкою відліку", від якої почнеться вирішення інших питань — звільнення бранців, обрахунок завданих Росією збитків та пошук шляхів їх компенсації.

Читайте також: Зеленський не проти залучення колишніх політв'язнів до "Мінська"

Акція "В’язні Кремля" на підтримку політичних в’язнів Російської Федерації і, передусім, кримських татар, відбулася в центрі Чернігова. На майданчику біля великого торговельного центру правозахисники встановили 86 капканів, що символізували пастки, які вхопили свою здобич. Поруч працювали інформаційні намети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-