МЗС назвав прерогативою захист прав українців в РФ і кримських татар у Криму

МЗС назвав прерогативою захист прав українців в РФ і кримських татар у Криму

Укрінформ
Дотримання прав українців на території Росії та захист прав кримських татар в окупованому Криму є прерогативою для України.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ) Ламберто Дзанньєром, повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили актуальні питання співробітництва між Україною та ВКНМ у сфері захисту прав національних меншин відповідно до компетенції ОБСЄ та міжнародних стандартів.

“Василь Боднар порушив питання утисків прав української національної меншини в Росії, зокрема неприйнятності заборони діяльності на території РФ Світового конгресу українців”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна і Польща відновлюють співпрацю з вшанування жертв воєн і політичних репресій

Повідомляється, що заступник міністра також привернув увагу співрозмовника до серйозних порушень прав кримських татар та українців на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь і наголосив на необхідності належного реагування Верховного комісара ОБСЄ на порушення РФ норм міжнародного права щодо забезпечення прав національних меншин.

Водночас Боднар запевнив Верховного комісара ОБСЄ у відкритості до діалогу та конструктивній позиції української влади у питаннях забезпечення прав національних меншин на території України відповідно до високих європейських стандартів і висловив сподівання на застосування аналогічних підходів до згаданих питань з боку іноземних партнерів України.

Окремо під час зустрічі обговорено можливість реалізації спільних проєктів під егідою ОБСЄ з метою підтримки національних меншин в Україні.

фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-