У Путіна проти участі США в

У Путіна проти участі США в "нормандському форматі"

Укрінформ
Представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія проти пропозицій про приєднання США до переговорів про припинення війни на Донбасі в "нормандському форматі", учасниками якого є Україна, Росія, Німеччина і Франція.

Про це повідомляє ТАСС.

"Точка зору про евентуальне приєднання США до цього (нормандського - ред.) формату не знаходить підтримки (в Кремлі - ред.)", - сказав Пєсков.

Так він відреагував на висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка, що розв'язати конфлікт на Донбасі буде неможливо без участі США.

На думку представника Кремля, основні зусилля для врегулювання ситуації мають бути сконцентровані в нинішньому "нормандському форматі": "З загальної точки зору учасників цього формату, альтернативи йому зараз немає".

Читайте також: Зрив розведення сил на Донбасі: чого добивається Кремль

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст "формули Штайнмаєра". 3 жовтня Зеленський пояснив українцям останні дії влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема щодо "формули Штайнмаєра". Одним з позитивних наслідків такого рішення він назвав можливість розблокувати зустрічі на найвищому рівні в "нормандському форматі".

Читайте також: Пристайко не побачив зацікавленості Росії у "нормандському" саміті

Раніше, ще до інавгурації Володимиром Зеленським висувалася ідея про приєднання до "нормандського формату" США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-