Разумков зустрівся з главою МЗС Латвії — говорили про Донбас, Крим та ОБСЄ

Разумков зустрівся з главою МЗС Латвії — говорили про Донбас, Крим та ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков подякував главі МЗС Латвії Едгару Рінкевичсу за всебічну підтримку України, зокрема у питаннях територіальної цілісності та суверенітету.

Зустріч відбулася у понеділок, 7 жовтня, повідомляє офіційний вебпортал Верховної Ради.

"Україна вдячна вам як представнику Латвії за послідовну позицію щодо російської агресії на Сході України і анексії Криму, а також у питаннях ПАРЄ", – зазначив спікер, високо оцінивши позицію Латвії і її парламентської делегації щодо рішення ПАРЄ про повернення російської делегації до складу Асамблеї.

У цьому контексті Разумков відзначив організацію засідання у Ризі за участю парламентаріїв країн Балтії, Грузії, Польщі, Великої Британії, України, Швеції і Данії щодо подальших дій у зв’язку з таким рішенням Асамблеї.

Голова парламенту подякував латвійській стороні і за надання значної допомоги з реабілітації українських військових, поранених у боях на Сході України. Він також відзначив допомогу Латвії в організації відпочинку для дітей із сімей військовослужбовців, чиї батьки загинули або зазнали поранень під час АТО/ООС.

"Ми намагаємося завершити війну і докладаємо максимуму зусиль задля повернення наших людей", – наголосив український спікер.

Читайте також: Гончарук розповів главі МЗС Латвії про плани уряду на наступні 5 років

У свою чергу, глава МЗС Латвії відзначив високий рівень співпраці між вертикалями влади в Україні та високий темп законодавчих змін. Рінкевичс побажав успіхів у втіленні реформ та запросив українську парламентську делегацію до Латвії.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-