Пристайко розповів, які плани щодо Донбасу МЗС готує для Президента

Пристайко розповів, які плани щодо Донбасу МЗС готує для Президента

Укрінформ
Міністерство іноземних справ розробляє плани для Президента Володимира Зеленського, які допоможуть закінчити війну на Донбасі.

Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" розповів міністр іноземних справ Вадим Пристайко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо вирішити, як закінчити цю війну. Моє завдання - спробувати допомогти принести мир на цю землю. Моє завдання - виробити для Президента Зеленського такі кроки, щоб він зміг найкраще захистити нас усіх, коли буде наступна зустріч у "нормандському форматі", - зазначив Пристайко.

Читайте також: Пристайко - про розведення військ: Ми завжди можемо повернутися

На його думку, на Донбасі треба готуватися до відведення військ і водночас до оборони - "якщо нас в черговий раз надурять".

Міністр зазначив, що зусилля п'ятого президента Петра Порошенка були успішними, бо зупинили агресію, але теперішній уряд має переглянути стратегію і тактику.

Читайте також: Пристайко: Ми обов'язково маємо посадити Путіна за стіл переговорів

"По можливості ми маємо досягти домовленостей, які б під тиском західних партнерів виконувала Росія... Якщо цей план не спрацює, у нас залишається все менше опцій. Залишається останній план, щоб через наш кордон не проходили терористи. Всі ці плани - від однієї крайності до іншої - розроблені. Завдання Президента, якого ми обрали, прийняти ці важкі й неприємні рішення. Якщо хтось думає, що може зробити краще, хай зробить", - додав очільник МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-