Разумков закрив вечірню Раду

Разумков закрив вечірню Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання парламенту у середу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вечірнє засідання оголошую закритим", - сказав спікер.

Вечірнє засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Перед цим до трибуни парламенту вийшли представники фракцій "Голос" і "Європейська солідарність" і запропонували створити у Верховній Раді тимчасову спеціальну комісію, яка "зробила б підстави для дорожньої карти, якої дотримувалися б всі посадові особи і всі органи державної влади під час подальших кроків із деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України".

При цьому лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін сказав, що ця пропозиція буде оформлена незабаром у відповідний проєкт постанови.

Читайте також: Рада ухвалила закон, що "розвантажить" Велику палату Верховного суду

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі в Мінську імплементацію до українського законодавства так званої "формули Штайнмаєра".

Президент Володимир Зеленський пояснив, що "формула Штайнмайєра" передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-