Генсекретарка РЄ збирається з візитом в Україну

Генсекретарка РЄ збирається з візитом в Україну

Укрінформ
Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич після візиту до Грузії планує відвідати Україну.

Про це вона повідомила на пресконференції у середу, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу у Страсбурзі.

«Буде логічно здійснити візит цього місяця до Грузії, адже країна прийматиме головування (у Комітеті міністрів РЄ - ред.)… Після цього, вважаю, серед перших візитів я поїду до Києва», - сказала Пейчинович-Бурич. 

Вона наголосила, що Рада Європи готова допомагати новому керівництву Україні у проведенні реформ, але процес повинен відбуватися у відповідності до міжнародних зобов'язань держави.

«Рада Європи широко залучена до процесу проведення реформ в Україні. Ми з великим інтересом спостерігаємо за кроками, які здійснюють новий уряд і парламент. Ми знаємо, що йдеться про всеосяжні реформи, особливо на законодавчому рівні», - констатувала Пейчинович-Бурич.

Читайте також: Рада Європи має забезпечити права людини у зонах конфлікту – генсек

Вона повідомила, що напередодні надіслала листа до українського уряду, в якому висловлена готовність продовжувати і розширювати допомогу у проведення реформ.

Генсекретарка РЄ також зауважила, що динаміка реформ повинна відповідати національним зобов'язанням України в Раді Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-