Рада Європи має забезпечити права людини у зонах конфлікту – генсек

Рада Європи має забезпечити права людини у зонах конфлікту – генсек

Укрінформ
Рада Європи повинна забезпечити права людини у зонах конфлікту та "сірих зонах", незалежно від фактичного контролю цих територій.
Про це заявила генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у своєму зверненні до Парламентської асамблеї РЄ у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Так само важливим є питання, як ми можемо краще захищати і просувати права людини і верховенство права у зонах невирішених конфліктів і так званих «сірих зонах». Я знаю, що це складне питання для деяких країн-членів. Але я сподіваюся, що разом ми зможемо знайти конструктивний шлях уперед", - заявила генеральний секретар Ради Європи.

Вона зазначила, що надзвичайно важливо знайти шляхи доступу до цих територій моніторингових органів, щоб усі громадяни були під захистом Європейської конвенції прав людини, незалежно від того, хто і з яким статусом de facto контролює ці зони.

Пейчинович-Бурич наголосила, що це є її обов’язком – забезпечувати доступ відповідних структур Ради Європи до таких територій з метою проведення неупередженого і безумовного моніторингу.

Читайте також: У ПАРЄ розкритикували позицію Макрона щодо Росії

Як повідомляв Укрінформ, комісар Ради Європи з прав людини планує цього року відвідати окупований Росією Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-