Вакарчук хоче почути від Зеленського, як він захищатиме інтереси України на

Вакарчук хоче почути від Зеленського, як він захищатиме інтереси України на "нормандському саміті"

Укрінформ
Партія "Голос" вимагає від Президента Володимира Зеленського чіткої відповіді, як відстоюватимуться інтереси України на зустрічі "нормандської четвірки", а також хто і як контролюватиме кордон на Донбасі під час виборів у контексті узгодження "формули Штайнмаєра".

Про це написав у Facebook лідер партії "Голос", член Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Святослав Вакарчук.

"Ми вимагаємо від Президента чітких і однозначних відповідей про те, яким чином українська команда відстоюватиме інтереси України на зустрічі "нормандської четвірки"", - заявив він.

Вакарчук також наголосив, що головне питання, яке хвилює всіх зараз, - що буде з українським кордоном на Донбасі, хто і як буде його контролювати під час виборів. "Бо вибори без повного контролю кордону - це не вибори, а профанація. Я сподіваюсь, що це розуміють усі, я сподіваюсь, що це розуміє Президент", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський розповідає "слугам народу" про "формулу Штайнмаєра"

Вакарчук підкреслив, що для партії "Голос" суверенітет і незалежність України є цінністю, за яку вони готові боротись до кінця всіма можливими конституційними способами. "Зараз не час для розмов про зраду і перемогу, а час чіткої консолідованої позиції, яка буде однозначною: український кордон має перебувати під українським контролем по всій території суверенної України, а тоді ми будемо проводити вибори. І ніяк інакше", - зазначив він.

Читайте також: Яременко про "формулу Штайнмаєра": Вчора ніхто нічого не підписував

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у вівторок, 1 жовтня, заявив, що Україна відповіла на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка і погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

Таким чином, за його словами, "усунуто останні перепони" для проведення саміту "нормандської четвірки”, дата якого стане відома найближчим часом.

У партії "Європейська солідарність" одразу заявили, що "формула Штайнмаєра" може стати пасткою, а в партії "Голос" зажадали проведення закритого засідання Ради, на якому Президент Зеленський повинен пояснити деталі узгодження "формули Штайнмаєра".

Партія "Батьківщина", у свою чергу, заявила, що розцінює "формулу Штайнмаєра" як загрозу національній безпеці, територіальній цілісності та державному суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-