Помпео відмовився підтримати вимоги демократів щодо розслідування імпічменту

Помпео відмовився підтримати вимоги демократів щодо розслідування імпічменту

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео назвав "залякуванням" спроби демократів у Палаті представників викликати працівників відомства та надати відповідні документи, які могли б розкрити додаткові деталі можливого тиску Білого дому на Україну.

Про це йдеться в офіційній відповіді держсекретаря главі Комітету в міжнародних справах Палати представників США, яку він оприлюднив у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Виходячи з глибоких правових та процедурних зауважень, запитувані комітетами свідчення надати неможливо", - написав Помпео.

Він назвав вимоги демократів у Палаті представників, які визначили дати для проведення слухань та подачі документів, пов'язаних із розслідуванням імпічменту президента Трампа "спробою залякування, знущання й неналежного поводженням" з представниками Державного департаменту США. У цьому зв'язку Помпео пообіцяв відповісти належним чином і застосувати всі доступні важелі, щоби попередити будь-які спроби законодавців "залякати відданих своїй справі професіоналів". 

Читайте також: Джуліані оприлюднив листи Волкера, які стосуються України

Таким чином він відповів на листи трьох глав комітетів Палати представників США, які вимагали до 4 жовтня надати документи щодо звернень Дональда Трампа та Руді Джуліані до українського уряду. Вони звинувачували Держдеп у спробах обструкції розслідуванню Конгресу, оскільки до цього вже неодноразово висилали повістки на отримання цих документів.

Тим часом, демократи назвали відповідь Помпео спробою залякати важливих свідків, які працюють, у тому числі, в Держдепартаменті США.

"Будь-які спроби залякати свідків або перешкодити їм свідчити в Конгресі, в тому числі співробітників Державного департаменту, порушують закон і розглядатимуться як свідчення про перешкоджання розслідуванню щодо імпічменту", - наголошується в офіційному повідомленні на сторінці Комітету в закордонних справах Палати представників США.

Читайте також: Конгрес повісткою вимагає у Помпео документи щодо українського питання

Нагадаємо: у вересні стало відомо, що президент США Дональд Трамп ще в липні розпорядився призупинити фінансування військової допомоги для України, затверджене Конгресом США. Це викликало потужний резонанс, після чого Білий дім розблокував допомогу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-