Конгрес повісткою вимагає у Помпео документи щодо українського питання

Конгрес повісткою вимагає у Помпео документи щодо українського питання

Укрінформ
Керівники одразу трьох комітетів Палати представників надіслали держсекретарю США Майклу Помпео повістку про обов'язкове надання документів, зокрема, щодо звернень Дональда Трампа й Руді Джуліані до українського уряду, які глава Держдепу мав надати ще раніше.

Законодавці зазначили, що подальше зволікання чи відмова розцінюватиметься як обструкція розслідуванню Конгреса, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ця повістка видана Комітетом у закордонних справах після консультацій з Постійним комітетом з питань розвідки, а також Комітетом з питань нагляду та реформ. Документи, надання яких вимагається офіційною повісткою, мають стати частиною розслідування з питань імпічменту та будуть розподілені між комітетами. Недотримання вами вимог або відмова у виконанні повістки стануть свідченням перешкоджанню розслідуванню Палати представників з питань імпічменту", - зазначається в листі.

Читайте також: У Сенаті США вимагають "дослівної стенограми" розмови Трампа й Зеленського

При цьому нагадується, що перший запит Конгрес відправив Помпео ще 9 вересня.

"Ми попросили вас подати ці документи до 16 вересня 2019 року. Ви не виконали запит комітетів. 23 вересня 2019 року Комітети надіслали повторне повідомлення, у якому наголосили, що ми розглянемо примусовий процес, якщо ви опиратиметесь нашому запиту. Ми попросили вас надати ці документи до 26 вересня. Ви знову не виконали цього",- зазначається в листі.

Читайте також: Пентагон надасть Конгресу всю інформацію щодо призупинення допомоги Україні

Остаточний дедлайн для держсекретаря США встановлений 4 жовтня.

"Ваша тривала відмова в наданні запитуваних документів не лише заважає нашим комітетам повністю розслідувати ці питання, але й погіршує здатність Конгресу виконувати свої конституційні обов'язки щодо захисту нашої національної безпеки та цілісності нашої демократії", - попередили законодавці.

Читайте також: Демократи провалили резолюцію республіканців щодо засудження імпічменту Трампа

Нагадаємо: у вересні стало відомо, що президент США Дональд Трамп ще в липні розпорядився призупинити фінансування військової допомоги для України, затверджене Конгресом США. Це викликало потужний резонанс, після чого Білий дім розблокував допомогу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-