У Сенаті США вимагають

У Сенаті США вимагають "дослівної стенограми" розмови Трампа й Зеленського

Укрінформ
Американська сенаторка Дайана Фейнстейн вимагає від адміністрації Трампа надати Конгресу дослівну стенограму телефонного спілкування президентів України й США, про наявність якої стало відомо лише напередодні зі скарги викривача.

Про це вона заявила в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що скарга викривача є дуже достовірною. Вона стверджує, що президент скористався своїми повноваженнями, щоби домогтися політичної прихильності від іноземної країни, а персонал Білого дому знав, що це неправильно, й намагався приховати це, втаївши деталі розмови з Президентом України Зеленським", - заявила представниця Демократичної партії.

Читайте також: “Слово не горобець”, або Іще кілька питань до стенограми «Зеленський-Трамп»

При цьому вона звернула увагу, що в скарзі йшлося про існування дослівної стенограми розмови, а не тієї, що була представлена громадськості й містила матеріали на основі нотаток присутніх.

"Якщо це так, її (дослівну стенограму - ред.) слід надати на розгляд Конгресу. Конгрес має обов'язок контролю за виконанням Конституції", - наголосила американська сенаторка.

Вона також підкреслила, що важливо встановити, хто вчинив дії, спрямовані на приховування подробиць телефонної розмови, а також наскільки ретельно це було виконано.

Читайте також: Трамп назвав телефонну розмову із Зеленським "ідеальною"

Як повідомлялося, президенти України та США спілкувалися телефоном 25 липня.

25 вересня була оприлюднена стенограма цієї розмови, з якої, а також зі скарги викривача стало відомо, що Дональд Трамп намагався домогтися початку кримінального розслідування проти родини Джо Байдена, який наразі вважається його головним конкурентом на президентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-