Демократи провалили резолюцію республіканців щодо засудження імпічменту Трампа

Демократи провалили резолюцію республіканців щодо засудження імпічменту Трампа

Укрінформ
Демократи заблокували резолюцію лідера республіканської меншості в Палаті представників США Кевіна Маккарті, яка засуджує рішення спікера нижньої палати Ненсі Пелосі розпочати формальну процедуру імпічменту президента Трампа.

Голосування відбулося в п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

Результати голосування свідчать, що число демократів, які висловилися за блокування резолюції (222 конгресмени) значно перевищує кількість республіканців, 184 з яких виступили проти імпічменту.

Читайте також: Демократи на слуханнях у Конгресі США звинуватили Трампа у зраді

При цьому, один республіканець підтримав позицію демократів, створивши таким чином прецедент щодо підтримки імпічменту президента всередині Республіканської партії.

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа із Володимиром Зеленським подав скаргу своєму керівництву, де заявив, що окремі висловлювання Президента США можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах.

Читайте також: Конгрес оприлюднив текст скарги щодо розмови Трампа із Зеленським

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США.

Байден, який зараз є головним конкурентом чинного президента США на виборах 2020 року, заявив, що Трамп у розмові з Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-