Демократи на слуханнях у Конгресі США звинуватили Трампа у зраді

Демократи на слуханнях у Конгресі США звинуватили Трампа у зраді

Укрінформ
Демократи в Конгресі США звинувачують Президента Дональда Трампа у зраді власній присязі та спробі використати нагальну потребу України в американській підтримці, щоб отримати перевагу на президентських виборах.

З такою заявою виступив голова Розвідувального комітету Палати представників США Адам Шифф 26 вересня під час слухань в Конгресі за участі в.о. директора Національної розвідки США Джозефа Магуайєра, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Він (президент Трамп – ред.) зрадив власній присязі про захист нашої національної безпеки та зрадив присязі про захист нашої конституції ", - наголосив Шифф.

На думку Шиффа, президент України Володимир Зеленський намагався здобути прихильність глави найбільш потужної у світі держави, чітко підкресливши, що потребує підтримки в протистоянні російській агресії. "Якою була відповідь Президента (Трампа - ред.)? Вона звучить як класичний кримінальний шантаж", - заявив Шифф.

Посилаючись на стенограму розмови президентів України і США, він зауважив, що Трамп спочатку згадав, що США "зробили стільки (для України – ред.), скільки не зробила жодна держава" і що він почув бажання України, яка прагне зберегти підтримку США.

Однак, подальші слова Трампа конгресмен розцінює як наполягання, щоби в Україні було ініційоване розслідування, яке допомогло би Трампу отримати “бруд” на його головного політичного конкурента Джо Байдена.

Натомість представники республіканців у комітеті заявляють, що ця справа є "занадто політизованою" демократами, які хочуть в будь-який спосіб добитися імпічменту Президента або зашкодити його виборчій кампанії.

"Я хочу привітати демократів з тим, що вони запустили чергову операцію інформаційної війни проти Президента, та з їхньою надзвичайною здатністю знову залучати провідні медіа до своєї кампанії", - заявив старший член комітету конгресмен-республіканець Девін Нуньєс.

Слухання, які проходять в Конгресі США 26 вересня, присвячені обговоренню розмови Президентів США і України від 25 липня, під час якої Трамп піднімав питання щодо відкриття в Україні розслідування проти Байдена. При цьому Трамп домовився, що з українським керівництвом підтримуватиме контакт його особистий адвокат Руді Джуліані та призначений Трампом генпрокурор США Уільям Барр.

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа із Володимиром Зеленським подав скаргу своєму керівництву, де заявив, що окремі висловлювання Президента США можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах.

Читайте також: Конгрес оприлюднив текст скарги щодо розмови Трампа із Зеленським

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США.

Байден, який зараз є головним конкурентом чинного президента США на виборах 2020 року, заявив, що Трамп у розмові з Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-