Загороднюк: Корупція в

Загороднюк: Корупція в "оборонці" вже дістала, подаємо закон про військову поліцію

Укрінформ
У Міністерстві оборони України буде створена нова антикорупційна система.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Корупція всіх вже дістала. Час вирішувати це питання. Ми подаємо закон про військову поліцію, сподіваємося, він пройде. Потрібна нова антикорупційна програма — її треба переписувати. Тобто залишилася тільки політична воля йти до кінця в цих питаннях, і вона є", - сказав Гончарук.

Він зауважив, що будуть аналізуватися технічні умови, тендери, звітність, облік просто для того, щоб знизити ризики, використовуватимуться міжнародні напрацювання, щоб партнери і всі активні громадяни бачили, що ми йдемо міжнародним шляхом.

Читайте також: Міністр оборони каже, що Зеленський - у курсі всіх справ армії

"Але треба сказати, що копіювати тут не вийде, тому що наша ситуація гірша, ніж у багатьох країнах... Тому наша система повинна бути набагато жорсткішою. Ще ми будемо розвивати незалежний аудиторський комітет, який би складався із фахівців. І плюс періодично робитимемо відкрите слухання з питань антикорупційних цілей із залученням активної частини населення, наприклад, журналістів, фахівців, представників громадськості. Щоб вони давали свої рекомендації і чули, що ми робили, контролювали прогрес", - сказав міністр.

Загороднюк зауважив, що будуть зміни, щоб припинити корупцію в закупівлях. "По-перше, змінюємо структуру. Це не пов’язано з паливом або бронежилетами, це пов’язано з ефективністю роботи Міноборони як такого. Змінюємо структуру на більш сучасну. Тобто ми робимо структурні підрозділи, які відповідають за формування політик. І зовсім окремо — підрозділи, які цю політику втілюють. Неправильно, коли департамент державних закупівель вирішує, що їм потрібно, пише сам техзавдання, і тут же сам це все купує. По-друге, ми прийняли рішення щодо виділення відділу приймання та відділу якості в окремий структурний підрозділ", - сказав він.

Читайте також: Загороднюк прокоментував питання підпорядкування Укроборонпрому

Міністр повідомив, що зараз вирішується питання, яким чином створити службу з контролю якості. "Туди заходить військова прийомка. Є дилема невелика, є управління якістю, а є приймання якості. І потрібно зрозуміти, як вони будуть між собою співвідноситися. У будь-якому випадку, розробка і приймання — між ними має бути стіна", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Верховна Рада ІХ скликання призначила Андрія Загороднюка міністром оборони України. За відповідне рішення проголосували 314 народних депутатів.

Читайте також: Новий міністр оборони назвав пріоритети роботи відомства

Загороднюк з 2015 року був керівником проєктного офісу реформ Міністерства оборони України. 5 липня цього року його призначили позаштатним радником Президента Зеленського. Із 9 липня 2019 року він був членом наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-