Міністр оборони каже, що Зеленський - у курсі всіх справ армії

Міністр оборони каже, що Зеленський - у курсі всіх справ армії

Укрінформ
Президент України в курсі всіх справ армії.

Про це сказав міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю BBC News Україна

"Традиційно міністр оборони інформує президента раз на тиждень, і він в курсі. Він знає дуже багато з різних джерел. У нас досить детальні розмови", - сказав Загороднюк.

В інтерв'ю він повідомив, що бізнес залишив на сестру, а сам повністю відійшов від нього. "В мене є партнер, канадієць, який живе в Америці, він став новим CEO. І я, чесно кажучи, навіть не знаю, що вони роблять, тому що в мене немає часу на це", - сказав він.

Крім того, Загороднюк вважає нормальним, що в нього немає військового досвіду. "Якщо ви подивитесь на всі країни НАТО, то там міністрами оборони є цивільні особи. Є дуже важливе поняття — цивільний контроль. Цивільний міністр — це частина цього контролю. Це концепція, яка домінує у західному світі. Ми за цією ж концепцією ідемо", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Верховна Рада ІХ скликання призначила Андрія Загороднюка міністром оборони України. За відповідне рішення проголосували 314 народних депутатів.

Читайте також: Уряд категорично проти закупівлі запчастин до військової техніки у Росії — Загороднюк

Загороднюк з 2015 року був керівником проєктного офісу реформ Міністерства оборони України. 5 липня цього року його призначили позаштатним радником Президента Зеленського. Із 9 липня 2019 року він був членом наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-