Речник Єврокомісії: Ми надали Україні найбільший пакет підтримки в історії ЄС

Речник Єврокомісії: Ми надали Україні найбільший пакет підтримки в історії ЄС

Укрінформ
Речник Єврокомісії Карлос Мартін Руїс де Кордівела назвав безпрецедентною допомогу, яку Євросоюз надав Україні за останні п’ять років. Так само він оцінив і зусилля України у сфері реформ.

Так він прокоментував на прохання преси зміст розмови між Президентом США Дональдом Трампом і Президентом України Володимиром Зеленським, де озвучувалися критичні зауваження щодо Євросоюзу та його окремих лідерів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не коментуємо телефонні розмови та різні декларації. Дійсно важливо сказати, що допомога Європейського Союзу Україні є безпрецедентною. Протягом п’яти років ми надали Україні найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу. ЄС продовжує підтримувати Україну та її демократичний шлях, визнаючи безпрецедентний виклик, з яким стикається Україна, і безпрецедентні зусилля у сфері реформ. Від часів Революції (Гідності — ред.) 2014 року, Європейський Союз разом з іншими фінансовими інституціями мобілізував понад 15 мільйонів євро у грантах та у позиках для підтримки процесу реформ із потужною обумовленістю продовженням прогресу», - зауважив речник Єврокомісії.

Окремо він наголосив, що Євросоюз також підтримав Україну у вимірі військової та безпекової допомоги.

«Ми рішуче й повною мірою підтримуємо територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України. Ми здійснюємо це з використанням низки заходів, дипломатичних зусиль і продовженням діалогу», - додав речник Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр з питань інтеграції з ЄС Дмитро Кулеба 26 вересня заявив журналістам, що Україна дуже високо цінує підтримку Європейського Союзу загалом, і зокрема внесок Німеччини і Франції.

Раніше речниця Верховного представника ЄС із закордонних справ, віцепрезидента Єврокомісії Федеріки Моґеріні Майя Косьянчич, коментуючи оприлюднену Білим домом стенограму розмови президентів Трампа та Зеленського, назвала безпрецедентною підтримку України Євросоюзом.

Зокрема, вона підкреслила: як переконаний прихильник України і її демократичного шляху, Євросоюз разом з європейськими фінансовими інститутами за п’ять років мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ в Україні.

Читайте також: Зеленський вдячний ЄС за підтримку, але не за Північний потік-2

У ЄС наголошують, що вказана сума у понад 15 млрд євро не враховує наданих Україні "численних внесків" від окремих країн-членів ЄС.

Раніше президенти України та США Володимир Зеленський та Дональд Трамп в оприлюдненій Білим домом стенограмі розмови за 25 липня висловили думки про те, що країни Європи роблять недостатньо кроків для допомоги Україні у порівнянні зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-