Україна не знімає питання миротворців ООН на Донбасі — Кислиця

Україна не знімає питання миротворців ООН на Донбасі — Кислиця

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця зазначив, що Україна не знімає питання розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі з міжнародного порядку денного.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу в четвер.

"Що стосується операції по підтриманню миру - а саме так називаються операції ООН - мені здається, що вам лише здалося, що вона відходить на задній план. Це питання залишається на порядку денному. Просто, наскільки я зрозумів з коментарів Вадима Пристайка, мова йде про те, що після його контактів у форматі "Н4" у нього є сподівання, що можна досягти прогресу в рамках "норманді" і вирішити це (питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі - ред.) без залучення операції по підтриманню миру", - сказав Кислиця.

Він додав, що проведення подібних операцій надзвичайно складне і вимагає не лише вирішення політичних питань і схвалення мандату місії в Раді безпеки ООН, а й величезних коштів.

Читайте також: Україна у Мінську назвала умови виконання "формули Штайнмаєра"

"Я вам з усією відповідальністю кажу, що бюджет операції такого масштабу, якого потребувала б Україна, становитиме більше 1 млрд доларів на рік. Тому якщо у всіх лідерів "нормандської четвірки" буде політичне рішення і готовність вирішувати проблему без залучення такого дорогого виду операції, як операція ООН по підтриманню миру, це буде краще всім", - зазначив заступник міністра.

Щодо різного бачення Україною і Росією параметрів можливої миротворчої місії, Кислиця акцентував, що позиція України щодо основних елементів операції по підтриманню миру доведена до всіх постійних і непостійних членів Ради безпеки ООН, тому що саме Радбез має ухвалювати мандат місії.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 18 вересня на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з Європейським Союзом заявив, що миротворча місія ООН може стати наступним кроком, якщо врегулювання на Донбасі не вдасться домогтися за допомогою Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-