Рада ухвалила закон про початок роботи Антикорупційного суду

Рада ухвалила закон про початок роботи Антикорупційного суду

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду".

Відповідне рішення підтримали 323 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон визначає, що підсудність Вищого антикорупційного суду як суду першої, апеляційної інстанцій, слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду.

Водночас ця норма не поширюється на кримінальні провадження, досудове розслідування у яких здійснює або здійснювало Національне антикорупційне бюро та закінчили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Засідання ВР / Фото :Павло Багмут, Укрінформ

Відповідно до закону, до ВАКС передаються усі кримінальні провадження, досудове розслідування у яких завершено прокурорами САП і судовий розгляд яких судами першої, апеляційної інстанцій не завершено до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в найближчому номері газети "Голос України".

Читайте також: У "Слузі народу" прогнозують, що Рада у четвер затвердить новий склад ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроєкт 1025 "Про внесення зміни до закону "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду)".

Законопроєкт про створення в Україні Вищого антикорупційного суду Верховна Рада підтримала 7 червня 2018 року.

Збори суддів Вищого антикорупційного суду України 7 травня 2019 року ухвалили рішення про початок роботи установи 5 вересня. Того ж дня головою ВАКС обрали Олену Танасевич, її заступником — Євгена Крука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-