Рада підтримала поправки Зеленського до закону про Антикорупційний суд

Рада підтримала поправки Зеленського до закону про Антикорупційний суд

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про внесення зміни до закону "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду)".

Відповідне рішення підтримали 345 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас було ухвалено рішення про скорочення вдвічі строків підготовки документу до другого читання, за що проголосували 294 депутата.

Законопроєкт передбачає, що підсудність Вищого антикорупційного суду як суду першої, апеляційної інстанцій, слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду.

Пропонується водночас, щоб ця норма не поширювалася на кримінальні провадження, досудове розслідування у яких здійснює або здійснювало Національне антикорупційне бюро та закінчили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також законопроєкт передбачає, що до ВАС передаються усі кримінальні провадження, досудове розслідування у яких завершено прокурорами САП і судовий розгляд яких судами першої, апеляційної інстанцій не завершено до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: ВР планує скасувати "поправки Лозового" та дозволити прослуховування депутатів

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 29 серпня вніс до парламенту законопроєкт №1025 "Про внесення зміни до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду)".

Комітет ВР з питань антикорупційної політики 6 вересня рекомендував парламенту ухвалити цей документ за основу та в цілому.

Законопроєкт про створення в Україні Вищого антикорупційного суду Верховна Рада підтримала 7 червня 2018 року.

Збори суддів Вищого антикорупційного суду України 7 травня 2019 року ухвалили рішення про початок роботи установи 5 вересня. Того ж дня головою ВАКС обрали Олену Танасевич, її заступником — Євгена Крука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-