Словаччина підтримує санкції проти РФ до виконання Мінських угод — Чапутова

Словаччина підтримує санкції проти РФ до виконання Мінських угод — Чапутова

Укрінформ
Словаччина вважає санкції ЄС проти Росії легітимним інструментом відновлення справедливості і підтримує їх продовження до моменту виконання Мінських угод і отримання Україною контролю над всією своєю територією.

Про це заявила президент Словацької Республіки Зузана Чапутова на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожне вирішення конфлікту має ґрунтуватися на принципах міжнародного права і поваги до суверенітету і міжнародно визнаних кордонів. Це стосується Донбасу і Криму і Севастополя. Тому Словаччина згодна з позицією Європейського Союзу і підтримує продовження санкцій проти Росії до моменту виконання Мінських угод і отримання Україною контролю над своєю територією", - сказала Чапутова.

Вона також запевнила, що після завершення терміну головування Словаччини в ОБСЄ позиція країни щодо прагнення допомогти вирішити конфлікт на Донбасі залишиться незмінною.

Читайте також: Зеленський назвав три основні питання для майбутньої "нормандської зустрічі"

"Головним проявом цього є чіткий погляд на санкції щодо Росії. Ми вважаємо їх легітимним інструментом, який є наслідком порушення міжнародного права. Ми вважаємо їх інструментом справедливості", - акцентувала президент Словаччини.

Чапутова також відзначила обмін утримуваними особами з Російською Федерацією і відновлення переговорів у "нормандському форматі" як важливий сигнал того, що шляхом діалогу можна змінювати справи на краще.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-