Зеленський назвав три основні питання для майбутньої

Зеленський назвав три основні питання для майбутньої "нормандської зустрічі"

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що на зустрічі лідерів нормандського формату мають бути вирішені три основні питання: щодо обміну “всіх на всіх”, термінів розведення військ і виведення усіх військ з окупованих територій.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Які там повинні бути кроки: там головні кроки — це вирішення, не підняття теми, а вирішення питання остаточного обміну всіх наших полонених, “всіх на всіх” - ми можемо так називати”, - відповів Зеленський на запитання, чого він очікує від зустрічі в норманському форматі.

Другим питанням, яке потребує вирішення за зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, за його словами, є остаточне вирішення з чіткими термінами питання розведення військ у “Золотому”, “Петрівському”, а потім уздовж всієї лінії розмежування.

“Третє — якщо ми обговорюємо місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях, ми повинні з вами розуміти, що (потрібні - ред.) чіткі терміни до виборів виведення всіх-всіх військ з тимчасово окупованих територій”, - додав глава держави.

Водночас він підкреслив, що не знає, чи вдасться вирішити всі ці питання протягом однієї зустрічі. Президент розраховує, що подальші зустрічі в нормандському форматі відбуватимуться “не через три роки, а будуть дуже часто”, поки не будуть вирішені всі питання, пов’язані з поверненням наших територій і з припиненням війни.

Читайте також: Європа відповідальна за врегулювання конфлікту між РФ та Україною — Меркель

“Очікую, що після цієї зустрічі буде нормальний результат, тому що у нас будуть складні перемовини. Очікую, що європейські країни будуть підтримувати позицію українську”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: "Нормандська четвірка" може зібратися до кінця вересня — посол Франції

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн “нормандського формату” немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні.

Читайте також: У Меркель бачать підстави для "нормандського саміту" найближчими тижнями

Але згодом міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" в Парижі не відбудеться найближчим часом, оскільки Росія "не може" взяти в ній участь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-