Усі соціальні допомоги перейдуть в управління Мінсоцполітики

Усі соціальні допомоги перейдуть в управління Мінсоцполітики

Укрінформ
У проєкті державного бюджету на наступний рік передбачається, що усі соціальні допомоги перейдуть в управління Міністерства соціальної політики.

Про це міністр соцполітики Юлія Соколовська написала у Facebook.

"Із нового, що ми змогли закласти до першого читання бюджету 2020 і що не потребувало змін до законодавства:

- До цього часу адмініструванням соціальних допомог займався Мінфін через субвенцію регіонам. З наступного року ми хочемо мати цілісну картину у Мінсоці та мати гнучкість у реагуванні на зміни - тому забираємо всі допомоги в управління через бюджетну програму;

Читайте также: Проект госбюджета рассчитали по курсу $ 28,2 - Минфин

- Програму реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП поширили на всіх дітей з інвалідністю – це дозволить їм проходити лікування незалежно від встановленого діагнозу", - наголосила урядовець.

Крім того, за її словами, збільшено обсяг коштів на компенсацію за житло для ВПО, що захищали незалежність та суверенітет України.

Читайте также: Проект госбюджета-2020: сколько заложили на здоровье, культуру и образование

"Запопонували запровадити співфінансування з місцевих бюджетів житла для дітей-сиріт - впевнена, спільно ми зможемо збільшити ресурси та допомогти більшій кількості дітей", - додала вона.

Читайте также: Гончарук объяснил, откуда в проекте бюджета 4,4 миллиарда на поддержку АПК

Вона також зазначила, що Міністерство соціальної політики готує низку законопроєктів, які будуть винесені на розгляд парламенту разом з прийняттям Бюджету 2020 в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-