Пристайко пояснив “пом’якшення” Росії до України дією санкцій

Пристайко пояснив “пом’якшення” Росії до України дією санкцій

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що певна зміна позиції Росії щодо України зумовлена дією запроваджених проти неї міжнародних санкцій.

Про це він заявив на спільному брифінгу зі Спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером у відповідь на запитання щодо підстав для його очікувань від Росії наступних кроків назустріч Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з вами можемо лише здогадуватися, що в голові у конкретного персонажа (В. Путіна.- ред.). Ми розуміємо, що як би хто не розповідав, що вони задоволені «білоруськими» оливками і креветками, напевно, санкції все ж таки діють, і це неприємно», - сказав Пристайко.

Водночас він зауважив, що мета України – не зробити Росії боляче, а досягти того, щоб «ми знову могли жити щасливо».

Читайте також: Тиск на Росію ефективніший за миротворців — Пристайко

«Якщо це (санкції – ред.) зараз змушує Росію рухатися у цьому важливому політичному коридорі, це вже досягнення західного світу, який став нам на допомогу», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня Рада ЄС на рівні постійних представників ухвалила рішення щодо продовження до 15 березня 2020 року санкцій ЄС за дії проти територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-