Разумков назвав першого

Разумков назвав першого "кнопкодава" у новій Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков назвав неприпустимим неперсональне голосування народного депутата-самовисуванця Олександра Ковальов.
Про це Разумков сказав під час засідання парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановні народні депутати, вчора, 10 вересня, на ранковому засіданні Верховної Ради під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент громадським рухом "Чесно" зафіксований перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді України ІХ скликання. З чим я вас і вітаю, на жаль. Я сподіваюся, що після того, як ми приймемо всі необхідні закони, які ми так з вами обіцяли народу України, це вже буде неприпустимо і неможливо у Верховній Раді", - сказав спікер.

Разумков зауважив, що вимоги статей 84 Конституції та 37, 47 Регламенту Верховної Ради порушив позафракційний народний депутат, самовисуванець-мажоритарник Олександр Ковальов. "Хочу зауважити, що такі дії є неприпустимими, і сподіваюсь, що такого не буде у Верховній Раді", - зазначив Голова ВР.

Деякі народні депутати в сесійній залі зауважили, що після цього випадку варто переголосувати закон про імпічмент. На це Разумков відповів, що голосувати повторно треба було б у разі, якби це було конституційне рішення.

Читайте також: Кличко пропонує Раді систему, що унеможливлює кнопкодавство

Як повідомлялося, 10 вересня Рух "Чесно" зафіксував перший факт кнопкодавства у ВР 9-го скликання - з боку мажоритарника-самовисуванця з Донеччини Олександра Ковальова. Сталося це на ранковому засіданні ВР під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-